Vuoden 2020 trendivärit

29.10.2021
Graafinen suunnittelu
3 min

Pantone on julistanut vuoden väriksi klassisen sinisen. Mitkä muut trendivärit vaikuttavat visuaalisessa suunnittelussa vuonna 2020?

Klassinen sininen eli Classic Blue vaikuttaa amerikkalaisen väri-instituutti Pantonen mukaan vuonna 2020 visuaalisiin ratkaisuihin ympäri maailmaa. Trendi on läsnä niin mainonnassa, sisustuksessa kuin vaatesuunnittelussa. 

Sininen on taivaan ja meren väri ja sitä yleensä yhdistetään syvyyteen ja vakauteen. Väri lisäksi symboloi ajattomuutta, viisautta, lojaalisuutta (poliisien uniformut), uskontoa, älykkyyttä ja totuutta. Sininen saa ihmisen mielen rauhoittumaan ja tuntemaan olonsa mukavaksi. 

Ja vaikka klassinen sininen ei olekaan ihan sitä samaa väriä, mitä on käytetty Suomen kansallislipussa, silti yleisellä tasolla voidaan puhua, että liikutaan vuoden 2020 aikana suomalaisessa värimaailmassa. By the way, Suomen lipussa oleva sininen on Pantonen luokituksen mukaan Dark Midnight Blue. 

Vuoden 2020 trendiväri on klassinen sininen
Photo: Unsplash, Adrien Ledoux

Pantone Classic Blue -väriarvot ovat: Pantone®  19-4052, RGB: (15, 76, 129), HEX #0F4C81 ja CMYK: (100, 76, 25, 0).

Pantonen lisäksi muutkin visuaalisen maailman jätit ovat julistaneet omat trendivärinsä. Esimerkiksi Shutterstockin trendivärit vuonna 2020 ovat voimakas Lush Lava, moderni Aqua Menthe sekä rauhallinen Phantone Blue

Lush Lava

Lush Lava on trendiväri vuonna 2020
Photo: Unsplash, Joel Filipe

Lush Lava on juhlavan rohkea ja huomiota herättävä tulimeren väri. Siinä on voimakkaita auringonlaskun sekä hehkuvan hiilloksen sävyjä. Perinteisesti väri yhdistetään onneen, rakkauteen ja terveyteen. Voit olla varma, että Lush Lavan avulla helposti saat asiakkaasi huomion. 

Lush Lava -väriarvo: HEX #FF4500

Aqua Menthe 

Aqua Menthe vuoden 2020 väri
Photo: Unsplash, Jonatan Pie

Aqua Menthe on sekoitus syaania ja minttua. Tämä silmiä miellyttävä väri tuo mieleen näyttävät revontulet tai Tyynenmeren paratiisipoukamat. Aqua Menthe on moderni ja persoonallinen. 

Aqua Menthe -väriarvo: HEX #7FFFD4

Phantone Blue

Phantone Blue - vuoden 2020 trendivärit
Photo: Unsplash, Fabrizio Conti

Phantone Blue tuo mieleen Vincent van Goghin Tähtikirkas yö -teoksen. Se toimii erinomaisesti vastavärinä Lush Lavalle sekä Aqua Menthelle tai itsenäisenä värinä. 

Lemonade

Lemonade -vuoden 2020 väri
Photo: Unsplash, Amy Shamblen

Myös Tikkurila on julkaissut oman vuoden värin ja se on Lemonade — lempeän keltaisen aamunkoiton väri.

Lemonade -väriarvot ovat: Tikkurila H300 Lemonade, HEX #F4E8A3

Mikä sinun lempivärisi on?

Pääkuva: Jordan Whitfield

Haluatko myydä palveluitasi virolaisille?

Haluatko kuulla lisää markkinoinnin mahdollisuuksista Virossa? Ota yhteyttä, niin kerromme miten tavoitat virolaisia matkailijoita ja luot uusia asiakassuhteita!

Nämäkin saattavat kiinnostaa