Näin pakkaat PDF-tiedostot verkossa maksutta

8.9.2022
Liiketoiminta
4 min

Tuliko PDF-tiedostosta niin iso, ettei se tahdo millään mahtua sähköpostin liitteeksi? Asiaan löytyy yllättävänkin helppo ratkaisu.

Adobe Acrobatin PDF-pakkaimen avulla saat isommatkin tiedostot vaivattomasti pieneen kokoon käyttäen selaimessa toimivaa maksutonta sovellusta. 100 megatavua painavat tiedostot kutistuvat 2 - 7 MB kokoisiksi alle minuutissa.  

Näin pakkaat pdf-tiedoston verkossa maksutta
Adoben PDF-pakkain

Ensimmäinen käyttökerta ei vaadi rekisteröitymistä. Toisella kerralla palvelu pyytää kirjautumaan sisään Adobe -tunnuksilla tai luomaan maksuttoman tilin.

Kun olet sisäänkirjautuneena, lataamasi tiedostot pysyvät kätevästi tallella, joten et joudu pienentämään niitä uudestaan ja löydät jatkossa luomasi tilin alta.

Pakkaaminen on helppoa ja toimii drag-and-drop -periaatteella. Halutessasi voit asentaa Adobe PDF-pakkaimen Chrome laajennuksen.  

Näin pakkaat PDF-tiedoston

1. Siirry Adobe PDF-pakkaimen sivulle

2. Raahaa ja pudota haluttu tiedosto sille tarkoitettuun kenttään tai lataa se erillisen painikkeen avulla.

3. Valitse pakkauksen taso kolmen eri vaihtoehdon välillä.  

4. Lataa pienennetty versio koneelle.

Pakkauksen taso ja laatu

Pakkauksen taso vaikuttaa kuvien ja muiden graafisten elementtien laatuun. Mitä suurempi pakkaustaso on, sitä pienemmäksi tiedoston koko muuttuu. Ja samalla pienenee grafiikan taso. Käytämme tavallisesti suurinta pakkaussuhdetta, koska tuloksena saatu pdf-tiedosto vastaa yleensä parhaalla mahdollisella tavalla käyttötarkoitusta.  

PDF-tiedoston pakkauksen taso ja laatu
PDF-tiedoston pakkauksen taso ja laatu

Jos kuvien laatu ei miellytä, voi valita seuraavan tason. Silloin luonnollisesti myös pakatun tiedoston koko kasvaa jonkin verran. Kokemuksestamme voimme kuitenkin sanoa, että Suurin -taso on toiminut melko hyvin.  

Palvelun avulla pienennettyjä tiedostoja ei voi käyttää painotarkoituksiin. Jos tavoitteenasi on toimittaa aineisto painoon tai asiakkaalle, hyödynnä maksutonta Wetransfer.com -palvelua. Sen avulla voi lähettää eteenpäin pakkaamattomana jopa 2G kokoisia tiedostoja. Huomioi, että Wetransfer -linkin voimassaoloaika on 7 päivää.

Haluatko myydä palveluitasi virolaisille?

Haluatko kuulla lisää markkinoinnin mahdollisuuksista Virossa? Ota yhteyttä, niin kerromme miten tavoitat virolaisia matkailijoita ja luot uusia asiakassuhteita!

Nämäkin saattavat kiinnostaa